dilluns, 7 d’abril del 2008

Ha tornat a sortir el sol

Despres de tres dies de pluja tornem a reempendre la tasca. Avui li ha tocat el torn a l´orfanat de Sabitri. Fent cami a l´orfenat, descobrim nous carrers, nous colors, noves olors, gent nova fins arribar a Sabitri que esta situat a la mateixa zona on es troba l´escola de mestres que va fundar Vicky Sherpa (una mestra catalana, que va estar treballant aquí a Kathmandu). L´acces al centre es per carrers on els cotxes no poden arribar, a l´entrar a l´orfenat la directora sembla que ens reb amb una mica de desconfianca, tenim que incidir varies vegades que la nostra unica missio alli era revisar els nens i detectar si tenien algun problema, i hem tingut dubtes de si realment ens deixaria fer la nostra feina. No s´ha separat en tot el dia de nosaltres, controlant que parlavem amb les nenes, pero a mesura que el dia passava semblava que se´n adonava de la tasca que hem vingut a fer.

Ens crida l´atencio l´alimentacio de l´orfenat ja que son vegetarians i tambe el fet de que no accepten medicaments occidentals, perque diu que despres els de Nepal no els curen.

Tambe ens ha cridat l´atencio quan hem arribat al centre trobar a molts nens a una habitacio on tenen petits altars pregant i cantant i al mateix lloc tambe mirent la televisio.

Hem repartit menjar com als altres orfenats, i despres hem fet educacio sanitaria en quan a higiene personal (dutxa i dents) i desparasitacio capil.lar.

Per cert atencio a totes les dones occidentals, hi ha un costum que si que el podriem aplicar referent a quan una dona te la menstruacio, ja que li queda completament prohibit fer cap tasca a la cuina, ni treure un plat ni possar un got, res absolutament, ¨menuda chollo¨.

Per finalitzar el dia hem estat parlant amb la directora per valorar quines necessitats tenia el centre i despres hem anat a comprar (llencols, tovalloles,motxilles...).

Estem contents, ja que a part d´ajudar als nens tambe col.laborem afavorint la economia de moltes families, intentant anar al petit comerc, un exemple d´aixo es la compra d´ahir de la fruita que vam fer per a tres orfenats i va supossar l´ingres per aquella familia del sou de tres mesos al Nepal.

Per avui ja n´hi ha prou , bona nit i NAMASTE.