dissabte, 29 de març del 2008

El Projecte tira endavant






Avui hem anat al segon orfenat, a la ciutat de Dhapasi, el nom del orfenat es Saraswoti Sharesta, hem decidit revisar primer a les nenes, en total 23, i ens ha cridat l´atenció la seva edat, que estaven, majoritariament, entre els deu i els setze anys.



La sensació a l'arribada ha estat molt gratificant, les habitacions molt ordenades i limpies, els banys i la cuina tambe. Disposen d'una habitació que dediquen als nens quan estan malalts on hi ha un llit i uns prestatges amb medicaments, i per cert, hem retirat els caducats, fent una llista amb l'us i les dosis segons edat.



Hem realitzat l'educació sanitaria de manera molt practica i visual, primer per sol.lucionar problemes de pell seca, aplicant crema als nens davant de les monitores per demostrar la diferencia entre l'abans i el despres . Tambe hem agafat una nenai li hem realitzat una sessio d´higiene capil.lar per matar els polls i retirar les llemenes amb les pintes que hem portat.En Xeic per mitjancant jocs i magia els ha ensenyat ha fer desapareixer la bruticia de les seves mans i la seva boca.



Sembla que han entes els beneficis que els poden aportar aquestes cures i han participat activament en la demostracio.



Ens hem passat quasi tot el dia en aquest orfenat i al final hem pactat, despres d´observar que disposen de rentadora, sabates adequades, motxilles,uniformes per a l´escol.la etc...,fer una petita inversio amb matalasos i coixins ja que alguns necessitaven algun canvi.



Al final de la tarde marxavem amb un NAMASTE i see you tomorrow, ja que encara quedava feina per fer i de cami cap a Patan ,lloc on dormim,ens hem aturat en un parell de botigues per comprar els matalasos i coixins i hem negociat al final la compra d´aquests que ens tindran preparats per dema a les 14 hores.



Mentre feiem les compres i degut al nostre alt nivell de sensibilitzacio ens hem fixat amb els nens que tenen familia i les condicions en les que van, bruts, sense sabates, pels carrers plens de trafic de kathmandu i tambe els ´´nens del carrer´´ dormint damunt de cartrons amb gossos i en grups de 5 o 6, demanant diners continuament o intentant aconseguir-los com poden es a dir que avui quasi ens quedem sense bosses ja que ens anaven a obrir el maleter del cotxe mentre ens en anavem i per sort ho hem vist a temps no ha passat res.