divendres, 4 d’abril del 2008

Pas de l'equador

Bona tarde blocaires del Nepal des de Kathmandu.

De cami a l´hospital i aprofitant que totes les botiguetes estaven obertes desde les 6 del mati i teniem temps, hem fet fira.

Son curioses les paredetes de menjar fet, ous de colors, spaguetis, tomates, momos (una mena de raviolis farcits de vegades de carn o de verdures).

Arribant a l´hospital, ens trobem com era d´esperar que encara no havia arribat ningu.

Aquests dos darrers dies a Barhabise (Ramche) ens han servit per a adornar-nos que la principal preocupació de la gent del Nepal, i que por ser en algun moment nosaltres hauriem de pendre com a exemple, és VIURE.

Quan la nostra preocupacio es arribar, i comencar a treballlar per rendir mes el temps, ells viuen, quan ens enfadem per la seva manca de puntualitat, ells viuen, quan ens sentim frustrats per que no compleixen l´acordat ells viuen.

Llavors, ens sentem, parlem, reflexionem, fins i tot plorem i ens adonem que la vertadera tasca que tenim que fer es compartir el moment que viuen, amb el seu somriure, deixant de banda les nostres frustracions i desesperances, aprenent que tot el que ells necesiten no val diners perque son felicos.

Llavors ,fem un reset, carreguem piles i veient que comencen a arribar molts nens , la gran majoria sense els pares, comencem a treballar. Baixen de la muntanya caminant durant dos hores, calcats amb xancles i alguna que altra nena amb sabates de talo i vestides amb kurtes que es un tratje tipic que consisteix amb una camisola de manega curta un pantalo i un foulard al coll.
A mesura que es van fent les revisions apareixen diferents patologies. Estem contents ja que a part de detectar els problemes sel´s ha donat el tractament amb els medicaments que portavem o comprant-los a la farmacia del costat de l´hospital. Als nens que no podiem sol.lucionar al moment el problema que tenien , s´ha fet un informe amb nepali gracies a l´ajuda del guia que ens acompanya continuament, per als pares amb una recomanacio per a sol.lucionar-ho.

Despres d´haver revisat tots els nens que han acudit i passades les 4 de la tarde, tanquem la paradeta i marxem a dinar molt rapid perque ja ens estava esperant un cotxe per anar a a frontera amb la Xina.

I del viatge, voleu que us expliquem?, semblavem quatre glacons de gel dintre d´una coktelera. Tot i que erem tres noies i un noi, els portavem tots per cobata, ja que el cami era de cabres i estret i el conductor Carlos Sainz. Aixi que sense esperar-ho estavem immersos amb una cursa de rally de Barhabise- Liping i vam guanyar la copa piston, je,je,je.....

Com ja sabeu a la frontera vam trobar un ciber i us vam enviar el blog del dia anterior.
Avui en tornar a Kathmandu, estem contents per la feina feta , encara que nomes han baixat de la muntanya 121 nens.

Despres de 4 dies sense atrevir-mos a dutxar, per fi avui ho hem aconseguit i el resultat ¨como agua para chocolate¨.

Una abracada i fins dema.

16 comentaris:

maria ha dit...

Hola a tots com esteu nosaltres molt bé des de Tortosa com sempre seguint vos a totes hores molt petonets de la famili Piñol

mar ha dit...

Lluis: Hola papa. T'enyoro pero estem molt be en la mama. La tata m'ha comprat un album de Dragon Ball Z molt xulo i estic col.locant els stuks. Es molt diver. Avui m'han donat una careta contenta perque m'he portat be tota la setmana. Estem molt contents de poder-te parlar. Ja esta. Anim a tots.

Mar: Hola papa, m'he petat de riur de sentir-te lo del ratolí. Era molt gran? Si arriba a estar la mama surt volant per la finestra.
Avui m'hen donat les notes del controls de mate, natu, català i castellà. De tot he tret un 10. La mama hem compra l'album de High School Musical pero encara no ha arribat. Espero que no tarde molt. Estic molt contenta perque la Tuca tindrà 6 catxorrets un dia de estos. El veterinari ens ha dit que serà este fin de semana. Ja et direm quan hagin nascut. Besets. Anim i coratge campions!!!!!

maria ha dit...

Bé desprès del mini comentari que vos he fet, ha estat perquè volia ser la primera en comentar-vos (gràcies a Mila) que ens ha dit que ja estava penjat. Potser vos a semblat una mica estrany que comentes tant poc. Estem molt contents de que vos hagi estat de profit tots els medicaments que vos bau posar a la maleta perquè portaveu la farmàcia sencera, jejeje!!!! ;-)
Cal a dir que bau se bastant previsors. Bé mos acomiadem de tots vosaltres amb una fort NAMASTÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ
I una forta abraçada per a Sonia i Javi. I per a Susanita que no es pensi que no estem pensant en ella cuida’m bé a la mami, perquè si no m’enfadaré. Un besito molt molt fort a la mamirucha, que l’estimem en locura i una abraçada molt forta de la teva “queen” i famili Pinyolet MUUUUUUUUUUUUUUUUAK .

Asta la pròxima.

Unknown ha dit...

Es una proba no se que pasa avui no puc entrar al blog mami

monicaijordi ha dit...

HOla Sònia i a tots per descontat. Quant he vist la foto del rally he flipat no m'estranya que els tingueu tots per corbata!!! penseu que ja heu arribat a la meitat del vostre trajecte quasi i ara toca reflexiò, per poder recordar tot el que heu fet fins ara, no deixeu escapar res i reteniu a la vostra memoria cada moment magic perquè es lo que mès recordareu. Molts bessitos!!!!! Força valenta que ets la millor germana que podia tenir. T'ESTIM!!! I percert al pròxim projecte conteu en mi que m'esteu fent una envidieta!!!!

Unknown ha dit...

Hola Xavi y "Niñas". De compritas..... y luego direis que hay mucho trabajo. Nos alegramos que la carretera no fuera al cielo, sinó a Katmandhu.

Estamos seguros que esta experiecia, os enseñara a dar otro valor a las cosas, a tener mas paciencia con todo y todos, a demostrar más el cariño a la gente y alegrarnos sontimuamente con vuestras sonrisas y buen talante.

Uf, casi me ha salido un sermón¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡

Espero que esteis todos bien a pesar de la higiene imperante.

Un besazo muy fuerte para todos y recordad que os queremos y deseamos veros pronto y bien.Papis

Anònim ha dit...

Hola a tots!!

Buff kina aventura això de la carretera...jajaja Ja veig que la feina que esteu fent és inmesurable!
Jaajajaja L'aigua molt bruta no??

muaksssssssss i abraçades

Laura

Molts petonets des de Sabadell, com pots veure tieta et seguim les empremtes...
ahh per cert un altre cop no siguis tant gasiva xk mira k haver d repartir-nos 1 petó entre tots!!!XD jajaaja

namaste

Anònim ha dit...

Estem seguint en molt interés el voste diari de vitacora del viatge a nepal i ia que reconeixer que els teniu ben posats jjej! sou uns valents anims i aban

JESULÍN, TERESINA I SERGITO

yolanda ha dit...

Hola Sònia, com estem? mira ara mateix se'n acaven d'anar la Miriam, Ana i José Manuel. Hem sopat tots junts unes pizzes. M'he configurat el programa Skipe i demà ens parlem personalment que ja en tinc ganes, val?
(Després de llegir la vostra nota als xiquets et volen dir unes cosetes)
MARINA: com estàven els nens de xina? Bueno ara estic cansada i m'en vaig a dormir però que sàpigues que tinc ganes de vore't.
ALEIX: sóc molt guapo i també molt bitxarraco. "T'astimo". Un bessito.
MARINA: jo també li vull donar un bessito.
Bueno ja veus que aquí tots et trobem a faltar i t'estem esperant.
Una abraçada i demà ens parlem.
Records per tots els demés.

José Manuel ha dit...

Bueno, suposo que la tornada a Kathmandú ha sigut per alguna cosa similar a una carretera, perquè si és tot com la pista de cabres de LiPing estareu en los cabells blancs, i era jo que me tenia que quedar calvo com una pilota de billar, no vatros, cohone!!! Demà més.

rosaripolles ha dit...

Hola guanyadors del rally!!
hem llegit les vostres aventures i ens segueixen sorprenent...la realitat d'aquests nens és molt dura pero és veritat ells VIUEN..!!
Tinc al costat un nen de 10a que es diu Francesc i diu que os digue que és molt dur de veure tant nens malalts i no poder fer res....per solucionar-ho definitivament.!!os envia molts de besitos i ànims...
molts petonets i una abraçada als quatre
Francesc i rosa ripollés

Anònim ha dit...

ANA M. ha dit:
HOLA NEPALINS, JA ERA HORA QUE US RENTÉSIU UNA MICA, SENTADA DAVANT DEL MEU ORDINADOR I QUINA PUDOR FÈIEU! 4 DIES SENSE TOCAR AIGUA EL VOSTRE COS I DESPRÉS, TOTS ARREPRETADETS, SUANT I FENT RALLY PER LES MUNTANYES. BÉ JA HEU ARRIVAT I JA SE SENT OLOR DE NENUCO UN ALTRE COP.
SÒNIA LA LAIA DIU: QUE TÉ GANES DE VEURET I QUE FÉSSIU COMPANYIA ALS NENS. QUE VOL QUE AQUESTS NENS TINGUIN MOLT PER MENJAR. ES NOTA QUE MENJA MOLT I EL QUE MÉS LI PREOCUPA ÉS EL MENJAR.
AVUI EMILI MARQUES M'HA PREGUNTAT QUE FÈIEU, I COM ESTÀVEU, DIU QUE EL CAP FUNCIONAL, PERÒ QUE SE US TROBA A FALTAR.
BÉ MOLTS PETONS, FINS LA NIT I BONA FEINA.

Pierluigi ha dit...

Segueixo dia a dia les vostres aventures, i la veritat és que es fer a fer-vos un monument al mig de la Generalitat.

Des d'aquí us faig arribar el suport de la meva família i meu. Fa falta molta gent com vatros...

Tere V. ha dit...

Bon dia de dissabte, es el tercer que us envio i no ho encerto,em sembla que ara si.
Que bé que ho passeu explicant i vivint aventures, sembla un guió de Indiana Jones.
Aquí sempre estresats fins i tot el dissabte, anar a comprar no poder aparcar un rollo i ara correns a fer el dinar sinó ja ho sabeu a les 14 h, tots tenen gana.

Al Josep M. el perdono que treballa tot el dissabte, un fart de fer cafes...

Espero que no seus encomani la tranquilitat de la gent d'aquest país, a veure si ara cada dia vindreu a treballar a les 11, i totes le mares esperan-vos i jo un fart de contestar reclamacions,,,,

M'alegra que haguessiu trobat patologies i poder tractar-les, això era un dels objectius de l'expedició, a part d'altres es clar.

Susana he vist a ta mare i està molt bé, ella sempre depreseta pel carrer.

Records de les meves germanes Cinta i Montse.

Una abraçada a tots i aprofiteu.

Salut,

Jesús M. Tibau ha dit...

Endavant amb la vostra tasca, ua nem seguint. Esteu donant molt i segut que també esteu aprenent

Anònim ha dit...

Xavi; De veritat que m'emociona llegir el vostre blog. Endavant.
Ma Teresa. ex-companya de feina.