dissabte, 29 de març del 2008

El Projecte tira endavant






Avui hem anat al segon orfenat, a la ciutat de Dhapasi, el nom del orfenat es Saraswoti Sharesta, hem decidit revisar primer a les nenes, en total 23, i ens ha cridat l´atenció la seva edat, que estaven, majoritariament, entre els deu i els setze anys.



La sensació a l'arribada ha estat molt gratificant, les habitacions molt ordenades i limpies, els banys i la cuina tambe. Disposen d'una habitació que dediquen als nens quan estan malalts on hi ha un llit i uns prestatges amb medicaments, i per cert, hem retirat els caducats, fent una llista amb l'us i les dosis segons edat.



Hem realitzat l'educació sanitaria de manera molt practica i visual, primer per sol.lucionar problemes de pell seca, aplicant crema als nens davant de les monitores per demostrar la diferencia entre l'abans i el despres . Tambe hem agafat una nenai li hem realitzat una sessio d´higiene capil.lar per matar els polls i retirar les llemenes amb les pintes que hem portat.En Xeic per mitjancant jocs i magia els ha ensenyat ha fer desapareixer la bruticia de les seves mans i la seva boca.



Sembla que han entes els beneficis que els poden aportar aquestes cures i han participat activament en la demostracio.



Ens hem passat quasi tot el dia en aquest orfenat i al final hem pactat, despres d´observar que disposen de rentadora, sabates adequades, motxilles,uniformes per a l´escol.la etc...,fer una petita inversio amb matalasos i coixins ja que alguns necessitaven algun canvi.



Al final de la tarde marxavem amb un NAMASTE i see you tomorrow, ja que encara quedava feina per fer i de cami cap a Patan ,lloc on dormim,ens hem aturat en un parell de botigues per comprar els matalasos i coixins i hem negociat al final la compra d´aquests que ens tindran preparats per dema a les 14 hores.



Mentre feiem les compres i degut al nostre alt nivell de sensibilitzacio ens hem fixat amb els nens que tenen familia i les condicions en les que van, bruts, sense sabates, pels carrers plens de trafic de kathmandu i tambe els ´´nens del carrer´´ dormint damunt de cartrons amb gossos i en grups de 5 o 6, demanant diners continuament o intentant aconseguir-los com poden es a dir que avui quasi ens quedem sense bosses ja que ens anaven a obrir el maleter del cotxe mentre ens en anavem i per sort ho hem vist a temps no ha passat res.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Xaro i companyia.
Endavant i força. Uufff.

Raimon, Olga i Cora.

rose ha dit...

Nos dais envidia, porque nos gustaría estar a vuestro lado(bueno, de alguna manera estamos)os mandamos mucha energía y el principio de la filosofia hindú VIVE Y DEJA VIVIR
Susana , besos de tu madre
P.D. Si necesitais algún consejo ORL,aquí estoy
Rosé y Jesús

José Manuel ha dit...

Cheeeec! pos potser si que al final pareixeu aprenents de la mare Teresa de Calcuta. Però encara estic esperant vere fotos de Susana, Xaro i Sònia en sari i al Xeic en espardenyes o descalç. Bueno, pos a carregar piles i demà més, que per lo menos pareix que avui lo lloc no era tan depriment com lo d'ahir, potser va ser l'impacte...Ciao, bravissimos!

José Manuel ha dit...

Per cert, l'orfenat on heu estat avui és lo d'un americà que el personal coneix com "Papa" i treballa aquí fa uns dotze anys?

José Manuel ha dit...

AVIS A NAVEGANTS: Teniu tots en compte que en lo canvi d'hora d'esta nit passada lo desfase horari en Nepal passa a ser de 4h45' a només 3h45'. Recordeu-ho, que avui serà una mica embolicat al ser lo primer dia.

maria ha dit...

Namastéééééé!!!!!!!!!!!!
Veiem que au estat apunt de ser víctimes d’uns petits delinqüents, una mica més i us quedeu sense res. Tot i que els pobres nens no en tenen la culpa de estar en aquesta situació, ànims que cada vegada esteu pujant un petit esglaó que us va fent més fàcil aquesta feina, no tenim res més a dir-vos només que a part de treballar per millorar la qualitat de vida que tenen aquí, que ho passeu bé i que ho desfruiteu al màxims. Petonets per as Susanita, Sonia, Xavi i la nostra princeseta Xarito muxamarxa de la teva família que t’anima en tot moment a seguir endavant amb aquest projecte tant enriquidor.

maria ha dit...

mami recorda que si veus aquella nena tens que fer una foto, i també fixat si els nens treballent, i si treballent, de que?

berta i xènia ha dit...

Hola Xaro som la Berta i la Xènia,
hem llegit lo que heu escrit i ens ha agradat molt.
Esperem que tot us vagi molt bé, i
que t'agradi molt el nostre missatge. :)
Petonets i moltes abraçades de...


Berta i Xènia :D

Unknown ha dit...

Despues de los bolsitos,ersn 106 117 y de los demas recuerdos, no os van a dejar, y tu que!!!!!!!!!!!!!!!.
Luis estaba dormido, como no estaba papi para hacer la siesta con el....... Eso si Mar lo ha llevado a la cama' pero se han puesto a jugar con el, a espíarnos a reierse y si dormir claro.
Mar ha disfrutado mucho con el yayo limpiando y rotulando los minerales de cuendo eras peque. Mañana se los llevara al Cole.
Ayer estuvieron el el futbol y gano Amposta por 9 a 6, que emoción..... Lluis todavía esta renco.
El día tan bueno como vosotros. Hasta prontito. Un besazo a todos. Imma y Vicente